Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Τοπικής Διοίκησης του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.κ. Δημήτρη Φίλη και Ιωάννη Μούλια, είχε το πρωί της Τετάρτης(19/1/11) στο γραφείο της, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

19.1G.G.O.E.EΣτη  διάρκεια  της συνάντησης, η οποία δεν  είχε  απλά  εθιμοτυπικό αλλά κυρίως ουσιαστικό χαρακτήρα, η κα Γεωργακοπούλου - Μπάστα ανέλυσε τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες που θέτει η Κυβέρνηση στην Ήπειρο και ενημέρωσε τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. για τις σημαντικές πολιτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο, με ειδική αναφορά στην θετική πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η πεποίθηση, ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για την ανάταξη της οικονομία στην περιοχή και επισημάνθηκε ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τόπο, επιβάλλουν την εποικοδομητική  συνεργασία, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με την τοπική ηγεσία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Η Τοπική Διοίκηση του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στην κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της περιοχής να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ήπειρο», τόνισε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Ο.Ε.Ε, την πάγια θέση της, ότι: «Τα Επιμελητήρια –με αιχμή το Οικονομικό- αποτελούν τη δεξαμενή σκέψης και κατάθεσης προτάσεων για τα οικονομικά ζητήματα του τόπου μας».

Θετική ήταν η κα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στο αίτημα της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν μέλη του σε επιτροπές και συμβούλια γνωμοδοτικού χαρακτήρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή αρμόδιων επιστημονικών φορέων σε επιτροπές και συμβούλια είναι πραγματικά σημαντική και χρήσιμη, αφού θα έχει ουσιαστικό ρόλο στη χάραξη πολιτικών για τον τόπο».

Από  την  πλευρά  του, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Φίλης, αφού ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα για τη συνάντηση, επισήμανε τα θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα της Ηπείρου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναγνώρισε ως στενό  συνεργάτη της διοίκησης του Ο.Ε.  σε  θέματα  ανάπτυξης  της  Ηπείρου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας,  κάτι  που όπως τόνισε,  θα  φανεί  και  στο  άμεσο  μέλλον, μέσα από την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.