Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1/11) η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την τριήμερη περιοδεία της στο Νομό Ιωαννίνων.

21.1DORAΗ Γενική Γραμματέας δέχθηκε στο γραφείο της την Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της κοινής προσπάθειας όλων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. 

Μέσα από ουσιαστικό διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση κοινή διαπίστωση και των δύο ήταν πως, στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δείξει την ίδια ωριμότητα που δείχνει ο λαός και να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό κοινό συμφέρον και όχι το όποιο πρόσκαιρο μικροκομματικό πολιτικό όφελος.

Η Γενική Γραμματέας, ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» για τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει με τη στενή συνεργασία όλων των φορέων της Ηπείρου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα, τους πολύ καλούς ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και ιδιαίτερα του ΕΣΠΑ, μέσα σε 12 μόλις μήνες, θέτοντας έτσι τις βάσεις να αναπτυχθεί ισόρροπα ο τόπος και να αναδειχθεί σε ένα ισχυρό περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.

«Είχαμε μια ουσιαστική και θετική συνάντηση. Ενημέρωσα την κα Μπακογιάννη, για την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων και τη διαβεβαίωσα, ότι βασική αναπτυξιακή μας επιλογή, είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση, η οικονομία και η κοινωνική συνοχή της περιοχής», επισήμανε η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στο τέλος της συνάντησης και ευχήθηκε στην Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» καλή επιτυχία και ευόδωση των πολιτικών της στόχων.