Sidebar

19
Παρ, Απρ

Untitled document

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και τη διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ για τη μη καταβολή των πιστώσεων για εξόφληση των οφειλών από τη μεταφορά των μαθητών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας τονίζει τα εξής:

  • Από τη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για την κατανομή της πίστωσης των 9,1εκατ. ευρώ, προς τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών. Ειδικότερα:
  • Το Υπουργείο Οικονομικών στις 4/4/11 ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες). Αμέσως ενημερώθηκαν οι Περιφέρειες και στις 11/4/11 με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ποσό των 9.110.000,00ευρω κατανεμήθηκε ως εξής: 4.660.000,00ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, και 4.450.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ως εκ τούτου από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των υπηρεσιών της δεν υπήρξε θέμα καθυστέρησης στη διαδικασία για την εξόφληση των οφειλών του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών.