Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Υποδειγματικό και επιμελώς οργανωμένο στην ενότητα του προγράμματος «Διαύγεια» χαρακτηρίζει τον δικτυακό τόπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή της προς τη Γενική Γραμματέα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η Ομάδα Διοίκησης Έργου (Ο.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μάλιστα, η υποδειγματική παρουσίαση του «Διαύγεια» στον δικτυακό τόπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οδήγησε τα μέλη της Ο.Δ.Ε. να την ενσωματώσουν ως βέλτιστη πρακτική στις εισηγήσεις του επιμορφωτικού προγράμματος «Κατάρτιση εργαζομένων σε μονάδες διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή την επιστολή των μελών της Ομάδας Διοίκησης η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί όπως σημειώνει, «από την αρχή της εφαρμογής του προγράμματος επιδιώχθηκε η πλήρης ανάπτυξή του καθώς με το «Διαύγεια», διασφαλίζεται η διαφάνεια της κρατικής δράσης και παράλληλα ενισχύεται η δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται άμεσα για θέματα που τους αφορούν και να ασκούν έλεγχο στη δημόσια εξουσία.» επισημαίνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον ίδιο στόχο.

Στην επιστολή τους τα μέλη της Ο.Δ.Ε. που συντονίζουν την εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια» σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση εκφράζουν την ευαρέσκειά τους προς τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαφάνειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νικόλαο Ντέμο, γιατί ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη διαχείριση του δικτυακού τόπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οργάνωσε «επιμελώς και με υποδειγματικό τρόπο το υλικό» για την ενότητα του «Διαύγεια». Ταυτόχρονα, ως συντονιστής του προγράμματος στην Ήπειρο & τη Δυτική Μακεδονία «επέδειξε υψηλό επίπεδο συνεργασίας».