Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

 Επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου –Μπάστα πραγματοποίησε την Παρασκευή (27/5/11)  ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Βασίλης Τουλίκας συνοδευόμενος από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Αρχιπύραρχο, Χρήστο Σταυρόπουλο.

27.5PYROSVESTIKHCustom

Στη συνάντηση οι επιτελείς της Πυροσβεστικής συζήτησαν με τη  Γενική Γραμματέα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των πυροσβεστικών υπηρεσιών καθώς και το επίπεδο συνεργασίας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Η Γενική Γραμματέας, στάθηκε, στη μεθοδικότητα και την εργατικότητα που καθημερινά πρέπει να επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμβάλλοντας καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης, καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής και της περιουσίας των ίδιων των πολιτών.

 Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους επιτελείς της Πυροσβεστικής πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –πολιτικής προστασίας, Διευθύνσεις Δασών, Δασαρχεία- θα συνδράμουν με κάθε τρόπο τόσο στην αποφυγή όσο και στην αντιμετώπιση περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο.