Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Αντιπροσωπεία κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης δέχθηκε στο γραφείο της στα Ιωάννινα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα το πρωί  της Παρασκευής (27/5/11), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που οργανώνουν ενάντια στην κατάργηση του Δήμου τους. 

27.5BELBENTO_Custom

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα,  η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για το πάγιο αίτημά της αυτόνομης παρουσίας του Δήμου Βελβεντού στον αυτοδιοικητικό χάρτη και της επέδωσε υπόμνημα με συνοπτική παρουσία της διαχρονικής ταυτότητας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής τους.

Η Γενική Γραμματέας, από την πλευρά της, αφού τους ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για αυτονομία του Δήμου Βελβεντού καθώς είναι υπέρμαχη των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται με τον «Καλλικράτη»,  τους διαβεβαίωσε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους.

«Όλοι συμφωνούμε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, τη μεγαλύτερη τομή σε θέματα αποκέντρωσης, ανάπτυξης και λειτουργίας του κράτους, ειδικότερα σήμερα, που η χώρα διέρχεται από μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Συνεπώς, μην περιμένετε από εμένα να δεσμευτώ απέναντί σας για κάτι το οποίο δε θα μπορέσω να πραγματοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη στην αντιπροσωπεία των Βελβεντινών.

 Τάχθηκε ωστόσο στο πλευρό τους στον αγώνα που δίνουν για την προώθηση αναπτυξιακών ζητημάτων που αφορούν την περιοχή τους λέγοντας, «είμαι στη διάθεσή σας για να κάνουμε πράξη την ανάταξη του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής και μέσα από τη χρηματοδότηση ώριμων έργων να επιφέρουμε ακόμη μεγαλύτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στον τόπο σας».

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους αυτή τη φορά στο Βελβεντό.