Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης ώστε να παραδειγματιστούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανταποκριθούμε στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως λαός και ως χώρα επεσήμανε από τη Φούρκα Κόνιτσας η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

20.7.11_fourkaΗ Γενική Γραμματέας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/7/11) στην Τοπική κοινότητα Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας για την επέτειο «Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940» . Μετέφερε έτσι, τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και ολόκληρης της κυβέρνησης καθώς και τη διαβεβαίωσή τους ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βγει η χώρα από τη δίνη της κρίσης.  

Στον χαιρετισμό της, στη διάρκεια της εκδήλωσης η Γενική Γραμματέας μεταξύ άλλων τόνισε: «Με αισθήματα συγκίνησης αποτίνουμε σήμερα τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής, σε δύο ήρωες του έπους του ’40. Στον Συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Δαβάκη και στον Υπολοχαγό Αλέξανδρο Διάκο, που τίμησαν με κόστος την ίδια τους τη ζωή, το πάθος για την ελευθερία.

Ταυτόχρονα, αποτίνουμε φόρο τιμής στη σύγχρονη ηρωίδα της πατρίδας μας. Τη γυναίκα της Πίνδου.. Τη γυναίκα που έγινε θρύλος δίνοντας ακόμη και τη ζωή της στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία αυτού του τόπου.

Όλοι τους, αποτελούν τα διαχρονικά σύμβολα, που διατηρούν αναλλοίωτες τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας. Η θυσία και οι οραματισμοί τους, καθοδηγούν και τη δική μας πορεία προς το μέλλον.

Η πίστη τους στον κοινό εθνικό στόχο, θα πρέπει να κατευθύνει τα βήματα μας και να αποτελέσει και σήμερα την πυξίδα, που θα μας οδηγήσει -στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας- στην επίτευξη των εθνικών μας στόχων. Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα τους και να συστρατευτούμε στο χρέος και στο καθήκον που έχουμε, απέναντι στην ίδια μας την πατρίδα.

Καλούμαστε να συνεχίσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα, τον αγώνα που εκείνοι χάραξαν. Και να το κάνουμε μέχρι την ημέρα της δικαίωσης, μέχρι την τελική έξοδο από την κρίση.

Η επίτευξη αυτού του οράματος είναι η καλύτερη τιμή για τις ήρωες μας. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας, προς τις επόμενες γενιές».