Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Θέματα που απασχολούν τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας συζήτησε με τις τοπικές αρχές και φορείς η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα την Τρίτη (13/9/11) κατά την επίσκεψή της στην περιοχή. Ταυτόχρονα, επισκέφθηκε τα γραφεία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συναντήθηκε με τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους.

14.9_kastoria._Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει με τις τοπικές αρχές των Ο.Τ.Α της Δυτικής Μακεδονίας για την προώθηση τοπικών ζητημάτων επισκέφθηκε στα γραφεία τους, το Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο και συζήτησαν θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» καθώς και δράσεις που μπορούν να  προωθηθούν από κοινού και θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Ειδικότερα, με το Δήμαρχο έθεσαν επί τάπητος περιβαλλοντικά ζητήματα όπως αυτό της προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος της λίμνης, αλλά και αναπτυξιακού χαρακτήρα και τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου με τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους είχε συνάντηση εργασίας και εξετάστηκαν οργανωτικά ζητήματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Στη Δ/νση Δασών συζήτησε θέματα που άπτονται των Δασαρχείων και ζήτησε ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, συναντήθηκε με τους Δασοφύλακες, πρώην αγροφύλακες, όπου είχαν ολοκληρώσει την θεωρητική επιμόρφωση για τα νέα τους καθήκοντα επισημαίνοντας πως θα συμβάλουν στην στελέχωση των δασικών υπηρεσιών και θα βοηθήσουν στην προστασία του φυσικού μας δασικού πλούτου. 

Στη Φλώρινα, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε ανάλογη επίσκεψη στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχε συνάντηση με τους Δ/ντες και τους υπαλλήλους στα γραφεία τους. Παράλληλα, συναντήθηκε με τους Δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συζήτησαν για τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών και πως εξελίχθηκε τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς.