Sidebar

19
Παρ, Απρ

Στα δημόσια κτίρια όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες της Δ/νσης Συντήρησης Έργων(Δ.Δ.Ε.),στο 5oχλμ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης (δίπλα από το αεροδρόμιο) μετακομίζουν από την Τετάρτη (28/9/11) οι υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

28.9.11 metakomisiΜετά τη μεταφορά των υπηρεσιών της Δ.Δ.Ε. σε χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου η Γενική Γραμματέας αποφάσισε να αξιοποιήσει τα κτίρια με την εγκατάσταση εκεί των υπηρεσιών της Γενικής Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής (Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Δ/νση Υδάτων) οι οποίες μέχρι τώρα στεγαζόταν σε μισθωμένα κτίρια.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών που υιοθέτησε και εφαρμόζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με στόχο να συμβάλει στον περιορισμό των εξόδων και των δαπανών, που επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό και να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα σπατάλης δημόσιου χρήματος.

«Στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα οικονομική και πολιτική συγκυρία είναι χρέος μας να συμβάλουμε στην εξοικονόμηση δαπανών. Είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δημόσιο κτίριο  με την αποτελεσματικότερη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας», τονίζει η κα. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, με αφορμή την μετακόμιση των υπηρεσιών από μισθωμένα κτίρια σε δημόσια.

 Η μετακόμιση ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης με προσωπική εργασία των υπαλλήλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τη συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών που παραχώρησε ένα φορτηγό και τρεις εργάτες. Η ανάθεση του έργου σε μεταφορική εταιρία κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη καθώς σύμφωνα με τις προσφορές που κατατέθηκαν το κόστος θα ανερχόταν στα 6.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας στη διάρκεια της επίσκεψης της στα γραφεία των υπηρεσιών ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τη βοήθεια που προσφέρουν στη μετακόμιση και τη συμβολή τους με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια εξοικονόμησης δαπανών.

Εκτιμάται, πως η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και ο Γενικός Δ/ντης, το πρωτόκολλο και οι υπάλληλοι της Δ/νσης Χωρικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής  θα εγκατασταθούν στα νέα τους γραφεία,  στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης(δίπλα από το αεροδρόμιο).