Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Ηπείρου και Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη συναντήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στο γραφείο της το μεσημέρι της Δευτέρας(24/10/11).

24.10SYNANTHSH PEDΠαρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ και Δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης και το μέλος και δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Α΄ Β/θμια Τοπική Αυτοδιοίκηση και προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, η διοίκηση της Π.Ε.Δ. έθεσε το ζήτημα που προέκυψε με την προμήθεια καυσίμων κίνησης και ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα να συμβάλει προκειμένου να τροποποιηθεί η Υπουργική Απόφαση 1450/550/82 που καθορίζει την κατανάλωση καυσίμων και πετρελαιολιπαντικών των αυτοκινήτων των κρατικών υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α, κ.λ.π. και να αυξηθούν, αναλόγως, οι ποσότητες που ορίζονται σε αυτή, λόγω των μεγάλων αποστάσεων και διαδρομών που υπάρχουν στους νέους δήμους που χωροθετήθηκαν με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Η Γενική Γραμματέας από την πλευρά της διαβεβαίωσε τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. πως θα σταθεί στο πλευρό των αυτοδιοικητικών όπως έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα και θα μεταφέρει τους προβληματισμούς τους στο Υπουργείο Εσωτερικών  και ζήτησε από όλους να διαχειριστούν με αίσθημα ευθύνης τα ζητήματα που προκύπτουν προς όφελος των πολιτών.