Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Τη συμπαράστασή και τη στήριξή της στον αγώνα που δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και την Εργατική Εστία, προκειμένου να δοθεί μια πραγματικά βιώσιμη λύση στη συνέχιση του πολύτιμου κοινωνικού έργου που καθημερινά επιτελούν, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στη Συνάντηση που είχε σήμερα στο Γραφείο της, με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ Ιωαννίνων.

20.2.12 ergazomenoiΣε αυτή συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, κ. Χρήστος Γρίβας και τα μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Σταύρου Ιωάννης, Παππάς Κωνσταντίνος (Ο.Ε.Κ.), Λάζου Βασιλική, Γκίνης Δημήτριος και Ζώης Δημήτριος (Ο.Ε.Ε.), που ζήτησαν από τη Γενική Γραμματέα να στηρίξει το αίτημα τους να μην κλείσουν οι δυο Οργανισμοί.

Η Γ.Γ. τους εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των δύο Οργανισμών και τους υπενθύμισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, δεν είναι κυβερνητική επιλογή αλλά επιβλήθηκε από την Τρόικα στη χώρα μας, στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου, ως τεχνική λύση για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.

Δεσμευόμενη ότι θα κάνει άμεσα όλες τις απαραίτητες επαφές με τον υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη για την προώθηση των αιτημάτων τους, η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αναφέρθηκε στο έργο και τη διαχρονική προσφορά των δυο Οργανισμών, τονίζοντας ότι μια ενδεχόμενη κατάργηση θα επιφέρει σημαντικές παρενέργειες, όχι μόνο στους 1.400 εργαζομένους αλλά στην προστασία της κοινωνικής συνοχής όσο και συνολικά στην εθνική και τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

«Το δικαίωμα στη στέγη, στην κοινωνική πρόνοια και φροντίδα, στον κοινωνικό τουρισμό, στην κοινωνική ψυχαγωγία για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας, που κόντρα στην ύφεση θα πρέπει να τονώσει πολύπλευρα τους τομείς των κατασκευών, της κοινωνικής φροντίδας, του τουρισμού και του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε, αναλύοντας όλες τις πτυχές του προβλήματος που απειλεί σήμερα όχι μόνο το εργασιακό τους μέλλον αλλά κυρίως πολύτιμες δομές κοινωνικής πρόνοιας και κυρίως την εθνική και τοπική οικονομία και ανάπτυξη, ζήτησαν από τη Γενική Γραμματέα να στηρίξει το αίτημα τους να μην κλείσουν οι δυο Οργανισμοί.

Τέλος, δεν παρέλειψαν να τονίσουν ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η λειτουργία τους, αντλεί έσοδά αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και δεν επιβαρύνει με έξοδα τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο.