Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Στις 4 και 5 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του διήμερου δημιουργικού εργαστηρίου για την εξέλιξη του Προγράμματος Δι@ύγεια στο Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης παρουσία του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη.

Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, εκτός του κ. Τζωρτζάκη, μίλησαν για το Δι@ύγεια ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΔΔΑ, Ν. Γεωργαράκης, η Αναπληρώτρια Συνήγορος του Πολίτη Μ. Κοτρωνιά, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Ν. Δουλαδίρης, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ι. Ιωαννίδης, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ο Ειδικός Σύμβουλος Η. Κορομηλάς, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Ηλ. Διακυβέρνησης Ι. Τσιάμης, και η Σύμβουλος Επικοινωνίας Κ. Δρυστέλλα, ως μέλος της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όλοι οι ομιλητές, αναγνώρισαν την αξία του Δι@ύγεια και έκαναν προτάσεις για τη βελτιστοποίησή του σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνικό, νομικό και υποστήριξης φορέων, ενώ τόνισαν και την ανάγκη για περισσότερη ανοικτή διακυβέρνηση.

Έγινε ειδική αναφορά στην οργάνωση και υποστήριξη του προγράμματος Δι@ύγεια μέσω του δικτυακού τόπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ως πρότυπο καλής πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, η οποία μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Η παρουσίαση της οργάνωσης και υποστήριξης του προγράμματος Δι@ύγεια μέσω του δικτυακού τόπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης http://www.apdhp-dm.gov.gr, έγινε από το κ. Νικόλαο Ντέμο διαχειριστή του δικτυακού τόπου και προϊστάμενο του Τμήματος Διαφάνειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Την ώρα που ο Δημόσιος Τομέας κατηγορείται, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και η αξιοποίησή του, φέρνει αποτελέσματα - πρότυπα καλής πρακτικής για άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο μέσα από την συνεργασία, την μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα μπορούν να προκύψουν μετρήσιμα στοιχεία αλλά και μια διαφορετική αντίληψη λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα» δήλωσε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.