Sidebar

19
Παρ, Απρ

Συνεχίστηκε και σήμερα η προσπάθεια για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει του νέου σχολικού έτους, στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε σήμερα στην Κοζάνη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα με Δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, όπως και χθες στα Ιωάννινα, για άλλη μία φορά, οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης και τις δυσκολίες που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου ενώ εκφράσθηκε έντονα η ανησυχία τους για το εάν θα είναι έτοιμοι κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ταυτόχρονα κι αυτοί ζήτησαν την τροποποίηση και βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ανάθεσης για τη μεταφορά μαθητών.

Ένα νέο στοιχείο που τέθηκε είναι η αξιοποίηση των λεωφορείων που έχουν στην κατοχή τους οι Δήμοι, από προγράμματα του «Καποδίστρια», δεδομένου ότι τα περισσότερα μένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης οδηγών. Για τους λόγους αυτούς ζητούν να εξεταστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο η δυνατότητα πρόσληψης οδηγών, όσο και η αξιοποίησή τους για τη μεταφορά μαθητών.

 

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, κλείνοντας αυτό τον κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματά τους και τους επιβεβαίωσε ότι όλες οι απόψεις και ανησυχίες τους θα μεταφερθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να βρεθούν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων, ώστε να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος.