Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης σταθμού παραγωγής ενέργειας από Βιοαέριο, στη θέση «Βάλτος» στη Βίγλα της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων, ενέκρινε με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Πρόκειται για τη χορήγηση άδειας παραγωγής συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1,629 MWp και εκτιμώμενης ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 12.500,00 MWh, που θα αναπτυχθεί σε γήπεδο έκτασης 29.548,26 τ.μ., από την εταιρεία με την επωνυμία «G.E.S. Πράσινες Ενεργειακές Λύσεις Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία».

Η εξέλιξη του τομέα του βιοαερίου θα αναπτυχθεί σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Αδειοδότηση και Χρηματοδότηση Έργων Βιοαερίου», που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα τις 19 και 20 Ιουλίου 2012 με πρωτοβουλία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο οποίο θα συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό.

Η Γενική Γραμματέας εξήρε την προσπάθεια αυτή του ΚΑΠΕ, η οποία έχει σαν σκοπό την ενημέρωση και κατάρτιση των ενδιαφερομένων σε θέματα που σχετίζονται με το βιοαέριο και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την ενεργειακή του εκμετάλλευση, με στόχο την ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, και επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα αποτελέσουν αρωγό στην προσπάθεια αυτή.