Sidebar

25
Πεμ, Απρ

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/9/2012) στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στα Ιωάννινα.

4.9.12 sagiadaΣτη συνάντηση που προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας, Ηλίας Θεοδωρίδης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας , Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος και ο γενικός δ/ντης χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κων/νος Κωνσταντής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της χωροθέτησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στην περιοχή Σαγιάδας και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργητών και των τοπικών φορέων της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που προκύπτουν στην περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας. Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν ήταν και το ενδεχόμενο να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.