Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία δύο νέων αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 46ΜW στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης προωθώντας έτσι την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Το παλιό ενεργειακό μοντέλο βρίσκεται από χρόνια σε κρίση. Με επίκεντρο την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του νέου εθνικού και περιφερειακού μοντέλου στον τομέα της ενέργειας που στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές», επισημαίνει ο κ. Θεοδωρίδης με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τα δύο νέα αιολικά.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις αφορούν:

  • Το «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 8.00 ΜW και τα συνωδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης), στη θέση “Αετορράχη - Αρκούδα” των Δημοτικών Ενοτήτων Αιανής του Δ. Κοζάνης και Βεντζίων του Δ. Γρεβενών καθώς και
  • Το «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 38,00 ΜW και τα συνωδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης), στη θέση “Παλαιοκριμήνι” στο Δ. Βοϊου / Δ.Ε. Τσοτυλίου / Τ.Κ. Πολυκάστανου, Δ.Κ. Πενταλόφου / Τ.Κ. Βυθού & Πενταλόφου της Περιφ. Ενότητας Κοζάνης και στο Δήμο Νεστορίου / Κοινότητα Κυψέλης, Δ.Κ. Αρρένων / Τ.Κ. Επταχωρίου της Περιφ. Ενότητας Καστοριάς.

Φορείς υλοποίησης των παραπάνω έργων είναι αντίστοιχα  οι εταιρείες «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»  και «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΡΙΜΗΝΙ – Ε. ΤΖΑΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Να σημειωθεί πως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις του  ο Γενικός Γραμματέας αποδεικνύει έμπρακτα πως η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί πρωταρχικό στόχο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς στην κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα τονώσουν την οικονομία και την ανάπτυξη των περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας  και της Ηπείρου.