Sidebar

05
Κυρ, Μάι

Για 6η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε και φέτος εθελοντική δενδροφύτευση στον ψηλό Αηλιά Κοζάνης. Οι μαθητές και οι καθηγητές τεσσάρων σχολείων της πόλης της Κοζάνης, (1ο Γυμνάσιο, 1ο - 3ο - 4ο Λύκειο Κοζάνης) φύτεψαν πάνω από 400 νεαρά δέντρα (βελανιδιές, κυπαρίσσια, Μαύρη Πεύκη και Τραχεία Πεύκη).

22.3.13 dendrofitefsiΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη - καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης και του Δασαρχείου Κοζάνης. Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία και διανομή ενημερωτικού υλικού από τον υπεύθυνο - συντονιστή Δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών κ. Σπυρίδωνα Μπούσιο. Στην σημερινή εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη της οικολογικής κίνησης Κοζάνης.

Μέχρι σήμερα σε μία έκταση περίπου 25 στρεμμάτων δημόσιας αναδασωτέας έκτασης, έχουν φυτευτεί περίπου 2500 ενδημικά φυτά. Η επιτυχία της δενδροφύτευσης ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό περίπου 30-35%. Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει και με την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας (21 Μαρτίου - έναρξη εαρινής ισημερίας και πρώτη ημέρα της άνοιξης).

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές & καθηγητές των τεσσάρων σχολείων, την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, την κα Συμέλα Ανδρεάδου, Προϊσταμένη του Τομέα Περιβάλλοντος της Δ.Ε.Η, τους χειριστές μηχανημάτων κ. Απόστολο Μήτου και κ. Νικόλαο Νίτσα, το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης για την διάθεση υδροφόρας και σκαπτικών εργαλείων, καθώς και τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Δασών και Δασαρχείου Κοζάνης κ.κ. Γεώργιο Τζανιδάκη και Νικόλαο Σπυριδωνίδη, όπως και τους Δασικούς υπαλλήλους των δύο υπηρεσιών.

Παράλληλα στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας, πραγματοποιήθηκε διάθεση φυτευτικού και ενημερωτικού υλικού σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος των σχολείων της πόλης της Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου 2013 και νέα εθελοντική δενδροφύτευση στην ίδια περιοχή (ψηλός Αηλιάς), από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων 5ου & 6ο Γυμνάσιου καθώς και 9ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Κοζάνης, σε συνεργασία πάντα με την Διεύθυνση Δασών και του Δασαρχείου Κοζάνης, ενώ θα συμμετάσχει και η ομάδα εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης.