Sidebar

28
Κυρ, Απρ

Πρωτοβουλία για την εξεύρεση οριστικής λύσης προκειμένου να δοθεί τέλος στην πολύμηνη κατάληψη χώρων του παλαιού νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

18.4.2013 siskepsiΣτο πλαίσιο αυτό, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, το πρωί της Πέμπτης (18/4/2013) με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, του διοικητή του νοσοκομείου Φώτη Βάββα, και του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων Ανδρέα Παπιγκιώτη.

Είχε προηγηθεί προ ημερών επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα και του διοικητή του νοσοκομείου στους χώρους του παλιού «Γ. Χατζηκώστα» όπου διαπίστωσε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί τόσο στα υπό κατάληψη κτίρια όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ειδικότερα, στην επιτόπια επίσκεψή του διαπίστωσε πως οι καταληψίες στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί και λαθρομετανάστες διαβιούν κάτω από άσχημες συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας τόσο στις δομές που λειτουργούν σε διπλανά κτίρια όπως ο ξενώνας του προγράμματος «Ψυχαργώς», η Νοσηλευτική Σχολή, Σύλλογοι φορέων υγείας κ.α. όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Έτσι θεώρησε επιτακτική ανάγκη την σύγκληση σύσκεψης προκειμένου οι τοπικές αρχές ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος, Νοσοκομείο, Αστυνομία) να δρομολογήσουν από κοινού λύσεις για να αντιμετωπιστεί οριστικά το φαινόμενο των καταλήψεων στο συγκεκριμένο χώρο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ταύτιση απόψεων από όλους πως η απομάκρυνση των καταληψιών και η σφράγιση των κτιρίων όπως αποδείχθηκε ήταν αναποτελεσματικό μέτρο καθώς λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα και θα πρέπει οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής να είναι συντονισμένες για να έχουν μόνιμο αποτέλεσμα. Αποφάσισαν έτσι, ο καθένας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το προσεχές διάστημα με στόχο την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των κτιρίων.