Sidebar

29
Δευ, Απρ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (20/5/2013) ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα,Wolfgang Dold (Βόλφγκανκ Ντόλτ) στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, τα Ιωάννινα, όπου τον υποδέχθηκε οΓενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα οι δύο άνδρες παρουσία της επίτιμης Γερμανίδας Προξένου στην Ήπειρο Kerstin Lohr συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

20.5.2013 proksenosΕιδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Ντόλτ για τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών που υπάρχουν, στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνογνωσίας, του πολιτισμού και της προώθησης ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στην Γερμανική αγορά.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα για την «θερμή» όπως την χαρακτήρισε, υποδοχή και έκανε αποδεκτή την πρότασή του αντιπροτείνοντας μάλιστα την αδελφοποίηση περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχες Γερμανικών Περιφερειών