Sidebar

28
Κυρ, Απρ

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου λήξης του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παραβρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

11.5.14 mnimeio gen pontionΕκπροσωπώντας την κυβέρνηση η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το πρωί της Κυριακής (11/5/2014),παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο “Αλησμόνητων Πατρίδων” στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή (9/5/2014) η Γενική Γραμματέας συμμετείχε, στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη στα πλαίσια του πανελλαδικού εορτασμού της επετείου για τους αγώνες του ελληνικού λαού κατά του ναζισμού και φασισμού, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο ηρώων στην κεντρική πλατεία Νίκης. «Το μήνυμα της ημέρας είναι διπλό, υπογράμμισε σε δηλώσεις της η κ. Ευταξά και εξήγησε: προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό, ιδιαίτερα σε μια εποχή που φαίνεται να ανακάμπτουν ιδεολογικά μορφώματα ναζιστικά και φασιστικά, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι περιφρουρεί το πολίτευμα στο εσωτερικό, ενώ στις επερχόμενες εκλογές, αυτοδιοικητικές και ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές οι πολίτες θα αποδείξουν για μια ακόμη φορά την προσήλωσή τους στη δημοκρατία μας, απομονώνοντας όλους εκείνους που θέλουν να μας γυρίσουν στην Ευρώπη της βίας, της μισαλλοδοξίας, των άκρων και επιβραβεύοντας εκείνους που προσδοκούν την Ευρώπη της ειρήνης, της συνεργασίας, της κατανόησης, της αλληλοβοήθειας».