Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

 news featuredΣυλλυπητήρια επιστολή προς την ιερά Μητρόπολη Γρεβενών για την εκδημία του Μητροπολίτη Σέργιου απέστειλε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

Στην επιστολή της η Γενική Γραμματέας αναφέρει:

«Η είδηση της Κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιου προκάλεσε βαθιά λύπη. Υπήρξε ένας Ιεράρχης με πλούσια και πολύπλευρη προσφορά, στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών .

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος για περισσότερα από 38 χρόνια ανέπτυξε πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ενώ το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και η σημαντική θεολογική του κατάρτιση τον καθιστούν φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη που κατέχει ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας. 

Με σεβασμό στη μνήμη του, εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήρια μου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους οικείους του, τους συνεργάτες του και την κοινωνία των Γρεβενών».