Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Δημοσιεύτηκε σήμερα 26-5-2017 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 250 τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.) η απόφαση διορισμού του Βασιλείου Μιχελάκη ως Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προκήρυξης για την πλήρωση των επτά (7) θέσεων Συντονιστών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Αναφορικά με τη διαδικασία της προκήρυξης, σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων/βιογραφικών σημειωμάτων των υποψηφίων, έγινε στο ΑΣΕΠ, ενώ το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων που διενήργησε τις συνεντεύξεις ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οριστικοποίησε την τελική βαθμολογία.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών διορίστηκαν στη θέση του Συντονιστή όσοι επιλέχθηκαν, έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, για θητεία πέντε (5) ετών.

Η άσκηση των αρμοδιοτήτων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οποίας προΐσταται και εκπροσωπεί, εκπορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως ενιαία μονάδα διοίκησης του κράτους έχει ως κύρια αποστολή την άσκηση εκτελεστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων του κράτους στην περιοχή ευθύνης της και έχει γενική αποφασιστική αρμοδιότητα για τις υποθέσεις της τοπικής αρμοδιότητάς της.

Ειδικότερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφαρμόζει δημόσιες πολιτικές σε θέματα ιθαγένειας, αστικής κατάστασης, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, δημόσιας περιουσίας και κοινωφελών περιουσιών, σε θέματα περιβαλλοντικής, χωροταξικής και πολεοδομικής πολιτικής, προστασίας και διαχείρισης υδάτων, ορυκτών πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ελέγχου ποιότητας υλικών δημοσίων έργων, αντιμετώπισης καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης ζημιών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία και διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας. Επίσης υποστηρίζει και συντονίζει τους ΟΤΑ, προωθεί δράσεις για την ενίσχυση αυτών και ασκεί εποπτεία επ΄αυτών καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Τέλος να σημειωθεί προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων φορέων και πολιτών, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είναι για τα Ιωάννινα: 26513 60300, -301, φαξ: 26513 60304 και για την Κοζάνη: 24613 50116, -117 φαξ: 24613 50134, ενώ για διαδικτυακή επικοινωνία και πληρέστερη εικόνα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ιστοσελίδα είναι: www.apdhp-dm.gov.gr.