Sidebar

19
Παρ, Απρ

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα Ιωάννινα, στα πλαίσια της προγραμματισμένης πενθήμερης επίσκεψης της Ανεξάρτητης Αρχής στην Ήπειρο.

Παρουσία του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη κ. Ιωάννη Σαγιά που εποπτεύει και συντονίζει τον Θεματικό Κύκλο «Ποιότητας Ζωής» της Ανεξάρτητης Αρχής, και της κας Λιάσκα συζητήθηκε με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων «Η κατασκευή πίστας θαλάσσιου σκι και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στον υγρότοπο Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας».

Σε μια κοινή προσπάθεια συλλογικής και υπεύθυνης αντιμετώπισης του προβλήματος της προστασίας του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας , ενημέρωσαν και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ενέργειές τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους στην ανωτέρω σύσκεψη, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειος Μιχελάκης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας κ. Πέτρος Τσουμάνης, εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι, κλιμάκιο του «Συνηγόρου του Πολίτη» θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειο Μιχελάκη, το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, για θέματα εποπτείας ΟΤΑ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη ως Ανεξάρτητη Αρχή, λειτουργεί από το 1998 ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με σκοπό τη διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημοσίων υπηρεσιών, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

17.10.17 sinigoros politi 1 17.10.17 sinigoros politi 2