Sidebar

29
Παρ, Μαρ

ΠΡΟΣ: Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Εργαζομένων
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Πριν δείξουμε με το δάχτυλο, ας κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας στον καθρέφτη!

Υπερέβαλε εαυτόν για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ως «αναμάρτητος» και «άοκνος υπερασπιστής του δικαίου», έρχεται να καυτηριάσει και να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» της Διοίκησης του φορέα που υπηρετεί, μέσα από την έκδοση ανακοίνωσης του Συλλόγου, στις 09/1/2018.

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσης, διαπιστώνει ότι πίσω από την συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του, καλύπτεται τεχνηέντως η αντιπαλότητά του με τη Διοίκηση της Αποκεντρωμένης για την επίτευξη καθαρά ατομικών «πρωταγωνιστικών» ρόλων.

Το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις και όταν ο κ. Μαυράκος καλείται να αναδείξει την αντιπαράθεσή του με τον Συντονιστή γύρω από ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, υποχρεούται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από την μονόπλευρη και αναποτελεσματική επίρριψη όλων των προβλημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον κ. Μιχελάκη, απαξιώνοντας μονίμως τον τρόπο διοίκησης και τις αποφάσεις του σιωπώντας «ενοχικά» ίσως, για θέματα υπολειτουργίας ή δυσλειτουργίας των υπηρεσιών με ευθύνη ορισμένων «βολεμένων» υπαλλήλων, η συμπεριφορά των οποίων σίγουρα δεν συνθέτει το προφίλ του σωστού δημοσίου υπαλλήλου.

Αποκλείουμε την πιθανότητα συνδιοίκησης με τον κ. Μαυράκο, όσο και αν το επιθυμεί.

Εντύπωση δε προκαλεί το «συνδικαλιστικό ολίσθημα» του κ. Μαυράκου Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ο οποίος προβαίνει σε διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανάλογα με τη χωροταξική-γεωγραφική διάρθρωση των υπηρεσιών που υπηρετούν (Κοζάνη-Ιωάννινα), γεγονός που αυτομάτως ακυρώνει εκ των έσω την έννοια της ενότητας και της ισότιμης εκπροσώπησης των εργαζομένων από το συνδικαλιστικό αυτό όργανο.

Εν κατακλείδι, οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και μάλιστα ίδια δικαιώματα μηδενός εξαιρουμένου, έχουν όμως και υποχρεώσεις απέναντι στο φορέα που υπηρετούν, στον πολίτη που βάζει ψηλά τον πήχη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, υποχρεώσεις που μας καθιστούν υπόλογους απέναντι στην κοινωνία.

 

                                                                                                                         Από το γραφείο του Συντονιστή
                                                                                                                            Αποκεντρωμένης Διοίκησης
                                                                                                                           Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας