Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2018, Δασοφύλακας της Δ/νσης Δασών Φλώρινας, κάτοικος της Τ.Κ. Δροσοπηγής, κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας προκειμένου να αναφέρει ένα περιστατικό μιας αρκούδας μαζί με δύο αρκουδάκια στην αυλή ενός ακατοίκητου σπιτιού της Τ.Κ. Δροσοπηγής. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Δ/νσης Δασών Φλώρινας αφού ενημέρωσαν και τα αντίστοιχα μέλη της Καλλιστώ, του Αρκτούρου και της ΚΟΜΑΘ.

Η αρκούδα ήταν μαζί με τα αρκουδάκια στην αυλή ενός σπιτιού μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος από τους κατοίκους με την συνδρομή της Αστυνομίας και έγιναν προσπάθειες από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης να απομακρυνθεί. Δυστυχώς η αρκούδα παρέμεινε με τα αρκουδάκια στην αυλή του σπιτιού, κρυμμένη μέσα στην υψηλή βλάστηση.

Τις βραδινές ώρες, με την συνδρομή της Αστυνομίας, επιχειρήθηκε ο εντοπισμός της με την χρήση θερμικής κάμερας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεδομένης της αναγκαιότητας φύλαξης της περιοχής από την διέλευση των οχημάτων και των κατοίκων της περιοχής, η Δ/νση Δασών Φλώρινας μαζί με την Αστυνομία παρέμειναν στο σημείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σήμερα, μετά από ενημέρωση κατοίκου της περιοχής ότι είδε την αρκούδα με τα αρκουδάκια να φεύγουν, κατέφθασε στο σημείο η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Δ/νσης Δασών Φλώρινας και επιβεβαίωσε το γεγονός. Η Δ/νση Δασών Φλώρινας θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο και θα ενημερώσει όλα τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης να επέμβουν σε περίπτωση που εμφανιστεί ξανά στο ίδιο σημείο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Δασών Φλώρινας: 2385045757