Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 21/9/2018 ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας προκειμένου να παρευρεθούν σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού, με θέμα την εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδαφίσεων.

27.9.18 sinantisi stathakisΣτη σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ρένα Κλαμπατσέα, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ κ. Δημήτριος Δερματάς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πατρίκιος, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Σε πρώτη φάση κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί και το φυσικό αντικείμενο. Ταυτόχρονα κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Πολεοδομίες, Δασαρχεία) όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.