Sidebar

17
Τετ, Απρ

Παγιδευμένη αρκούδα εντοπίστηκε στην κτηματική περιοχή νότια της Τ.Κ. Λευκώνα Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας, το μεσημέρι του Σαββάτου 28-12-2019, συμβάν για το οποίο ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης του συγκεκριμένου περιστατικού, με την κινητοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και τη σχετική ενημέρωση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» καθώς και της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ» συνοδεία ιδιώτη Κτηνιάτρου, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και επόπτης-φύλακας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο εντοπισμού του παγιδευμένου άγριου ζώου, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν παγιδευμένο σε συρμάτινη θηλιά και τραυματισμένο.

Μετά την αναισθητοποίηση της αρκούδας για λόγους ασφάλειας των μελών του κλιμακίου και του ίδιου του ζώου, κατέστη εφικτή η απελευθέρωσή του από την παγίδα και η παροχή ιατρικής φροντίδας.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση της συμπεριφοράς της αρκούδας από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, το ζώο παρέμεινε στην ίδια θέση όλο το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29-12-2019 απομακρύνθηκε κατευθυνόμενο βόρεια προς το δάσος, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει επανεμφανιστεί στην περιοχή.

Η υπόθεση διερευνάται από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για κάθε νόμιμη ενέργεια σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία.