Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των μελών σας, με κάθε πρόσφορο μέσο, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει αίτηση για εγγραφή του στο Μητρώο Εκτελεστών Διαθηκών, Εκκαθαριστών Κοινωφελών Περιουσιών και Κηδεμόνων Σχολαζουσών Κληρονομιών (Μ.Ε.Δ.Ε.Κ.) του άρθρου 16 ν.4182/2013, για την τακτική κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023. Θα συμμετάσχουν όσοι υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο εν λόγω Μητρώο έως την 31η Οκτωβρίου 2022.

Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), από τη διαδρομή: Περιουσία και φορολογία / Δημόσια περιουσία και εθνικά κληροδοτήματα / κοινωφελείς περιουσίες / Υποβολή αιτήσεων, στοιχείων & εγγράφων για κοινωφελείς περιουσίες.

Δικαίωμα εγγραφής στο εν λόγω Μητρώο έχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, πτυχιούχοι οικονομικών σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και νομικά πρόσωπα με εταιρική μορφή και αντικείμενο την παροχή νομικών ή οικονομικών υπηρεσιών και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης.

Τα διορισμένα πρόσωπα δικαιούνται ελάχιστη αμοιβή χιλίων (1.000,00) ευρώ ανά υπόθεση.

 

pdfΈγγραφο Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών