Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Σε συνέχεια της από 28-1-2014 ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των άρθρων 15 παρ. 1 και 64 παρ. 2 του ν. 4182/2013 όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 171 ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄), οι διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, Ο.Τ.Α. κλπ.) κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται, μετά την αναγγελία των εν λόγω περιουσιών, να υποβάλουν τα απαιτούμενα στοιχεία για τη κατάρτιση φακέλων των Μητρώων Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών έως 11-8-2014.

Για την ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων τα στοιχεία των περιουσιών θα συμπληρωθούν στο αντίστοιχο κατά περίπτωση ψηφιακό αρχείο (περιλαμβάνει ένα πίνακα σε κάθε φύλλο/sheet του αρχείου), από τα έξι (6) συνημμένα αρχεία (ένα αρχείο για κάθε περίπτωση) στην παρούσα ανακοίνωση, το οποίο μαζί με τα συνημμένα σαρωμένα έγγραφα ή διαγράμματα θα αντιγραφούν σε ένα αποθηκευτικό μέσο (cd ή dvd) και το τελευταίο θα υποβληθεί ταχυδρομικά στην αρμόδια αρχή.

Ειδικότερα επισημαίνονται τα παρακάτω:

α) Οι πίνακες θα συμπληρωθούν με κεφαλαία γράμματα.

β) Στις στήλες των πινάκων που ζητούνται οι ονομασίες των ψηφιακών αρχείων – σαρωμένων εγγράφων θα συμπληρώνονται οι ονομασίες που θα καταχωρήσουν οι υπόχρεοι για τα αρχεία αυτά, τα οποία στη συνέχεια θα αντιγραφούν στο υποβληθέν αποθηκευτικό μέσο.

γ) Οι συμπληρωμένοι πίνακες θα εκτυπωθούν και θα υποβληθούν με διαβιβαστικό έγγραφο στην αρμόδια αρχή ταχυδρομικά μαζί με το αποθηκευτικό μέσο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η μη υποβολή των παραπάνω στοιχείων επιφέρει στους υπόχρεους πρόστιμο μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000 €) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71 παρ. 2 του ίδιου νόμου.

 

zipΑνακοίνωση & αρχεία σε μορφή excel