Sidebar

29
Δευ, Απρ

Με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ τμήματος Ηπείρου Χρίστου Παπαβρανούση που είδε το φως της δημοσιότητας και με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στο κείμενο που συντάχθηκε με απόψεις-προτάσεις για το υπό διαμόρφωση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα από την ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

  • Το υπό διαμόρφωση Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα στάλθηκε για διαβούλευση και έκφραση απόψεων στους αρμόδιους φορείς της περιοχής ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη και μετά τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε με τη συμμέτοχη του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Πέτρου Τσουμάνη και υπηρεσιακών παραγόντων .
  • Η ομάδα εργασίας που ασχολήθηκε με το Π.Δ. (αποτελούμενη από Υπηρεσιακούς παράγοντες των ανωτέρω φορέων και του ΤΕΕ τμήμα Ηπείρου) έχει συμπεριλάβει στο υπό διαμόρφωση σχέδιο Π.Δ. τις ομόφωνες απόψεις των εκπροσώπων. Ταυτόχρονα τα λιγοστά σημεία όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αφενός αναφέρονται στο κείμενο και αφετέρου έχουν καταγραφεί και έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Εναπόκειται λοιπόν σε κάθε φορέα, εάν επιθυμεί, να δημοσιοποιήσει ή όχι τις απόψεις του, ωστόσο η Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναμένει τις απόψεις και παρατηρήσεις της Αυτοδιοίκησης, Α΄ και Β΄ βαθμού -εκκρεμούν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου- ώστε από κοινού να προσπαθήσουν για τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο είναι σε εκκρεμότητα τα τελευταία τέσσερα ( 4) χρόνια.

Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε την αντίδραση και την επιστολή διαμαρτυρίας της Δ.Ε. του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου.