Sidebar

28
Κυρ, Απρ

Θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συζήτησε με τις τοπικές αρχές και φορείς η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά κατά την επίσκεψή της στην περιοχή την Παρασκευή και το Σάββατο ( 24-25/1/2014). Ταυτόχρονα, επισκέφθηκε τα γραφεία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συναντήθηκε με τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει με τις τοπικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας για την προώθηση ζητημάτων και με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας της Π.Ε. Καστοριάς συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτα Ταλίδη, το Δήμαρχο Καστοριάς Μ. Χατζησυμεωνίδη, και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σεραφείμ.

Στη συνέχεια, στα γραφεία των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είχε συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους όπου εξετάστηκαν οργανωτικά ζητήματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Ειδικότερα στη Δ/νση Δασών συζήτησε θέματα που άπτονται των Δασαρχείων και ζήτησε ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Σάββατο, η Γενική Γραμματέας ζήτησε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Καστοριά και επισκέφθηκε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης γούνας, καθώς και μια μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων μίνκ, η οποία εκμεταλλεύεται τα απόβλητα της για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το βιοαέριο.

Ακολούθως μετέβη στο Συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής της Π.Ε. Φλώρινας όπου από τον προϊστάμενο του τελωνείου Κ. Πουτογλίδη ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του και ενημερώθηκε για τις συνθήκες εργασίας του πολιτικού και αστυνομικού προσωπικού.