Sidebar

28
Κυρ, Απρ

Το Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς επισκέφθηκε το Σάββατο (8/2/2014) ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά. Ο κ. Κομνηνός βρέθηκε στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και μαζί με την κα. Ευταξά συνόδευσαν τον Υπουργό στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων.

Ο κ. Κομνηνός στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Κακαβιά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπου εξετάστηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό (πολιτικό και αστυνομικό) και οι υποδομές που έχει στη διάθεσή του για τους απαραίτητους ελέγχους.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Οδυσσέας Πότσης , ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Στέλιος Κουκουλάρης , οι προϊστάμενοι των Τελωνείων Κακαβιάς και Μέρτζιανης κα Μαρία Καρανίκα και Αθανάσιος Βέλλης αντίστοιχα, ο Α΄ υποδ/ντης της Α.Δ. Ιωαννίνων Αστυνομικός Δ/ντης Πέτρος Μοσκοφίδης ,ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Χρήστος Ζούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας καθώς με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι αρμόδια για τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των χερσαίων Συνοριακών Σταθμών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική συζήτηση και προτάθηκαν λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό που θα ενισχύσει τη «μάχη» για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων εξετάστηκε να ενισχυθεί ο Σταθμός με Ομάδα Τελωνειακής Δίωξης. Να «θωρακιστεί», όπως προγραμματίζει το Υπουργείο Οικονομικών, με Πύλη Xrayκαι κλειστά κυκλώματα βιντεοσκόπησης ώστε να γίνεται αυτόματη καταγραφή πινακίδων & container. Τέλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανέλαβε να εξοπλίσει το Σταθμό με γεφυροπλάστιγγα και ανυψωτικό μηχάνημα προκειμένου, όποτε απαιτείται, να γίνεται επί τόπου ο έλεγχος των οχημάτων. Ταυτόχρονα εξετάζει ήδη τις επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν σε προβληματικά σημεία του κελύφους του κεντρικού κτιρίου.