Sidebar

28
Κυρ, Απρ

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απ. Οικονόμου στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του για τον απολογισμό του 2013, στις προτάσεις που κατέθεσε, αναφέρθηκε και στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων λέγοντας τα εξής: «Η παρουσία του κεντρικού κράτους μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης και των οργάνων της, ενώ θα έπρεπε να εξαντλείται σε ποιοτικό έλεγχο αυτών μόνο.

Η Ελληνική Διοίκηση έχει παγιδευτεί σε ένα τεράστιο νομικό πλαίσιο, το οποίο αφενός μεν δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο προσωπικό του για ανάληψη πρωτοβουλιών, αφετέρου δε αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρέπει να καλυφθεί – στις Περιφέρειες που δεν έγινε – η θέση του ελεγκτή νομιμότητας.»

Με αφορμή τις παραπάνω αναφορές επισημαίνεται πως ο κ. Οικονόμου μέσω της ετήσιας έκθεσής του φαίνεται να μεταφέρει την προσωπική του άποψη για τον θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που τυγχάνει να συμπλέει με τις απόψεις που εκφράζουν κατά καιρούς οι αιρετοί Περιφερειάρχες.

Άλλωστε, αυτό που αποδεικνύουν και τα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε στη διάρκεια του απολογισμού του είναι πως, στις 427 υποθέσεις που εξέτασε ως Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, δεν γίνεται αναφορά σε καμία υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.