Sidebar

18
Πεμ, Απρ

0gg eutaxaΗ Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά υπέβαλλε την παραίτησή της στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση στη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2/2015) στο γραφείο του.

Η κ. Ευταξά συμμετείχε στη συνάντηση που προκάλεσε ο νέος Υπουργός με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης που αφορούν στο θεσμό.

Στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές πως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τη σύστασή τους έως σήμερα (τα τελευταία τέσσερα χρόνια) λειτούργησαν σε ρόλο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης τόσο σε επίπεδο παραγωγικό όσο και σε επίπεδο διοικητικής μεταρρύθμισης και με αίσθημα ευθύνης και αμεσότητας απέναντι στους πολίτες και τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι έως σήμερα υπηρεσίες τους θα αποσαφηνιστεί εντός του επόμενου 6μηνου και θα συνδέεται πιθανώς με το νέο «Καλλικράτη».

Να σημειωθεί πως η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της αποδοχής της παραίτησής της από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.