greece smallΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα, απαρτίζεται δε από 8 Περιφερειακές Ενότητες & 30 Δήμους. (Π.Δ. 141 - ΦΕΚ Α΄ 234 /27.12.10).
Η διοικητική διαίρεση προβλέπεται από το πρόγραμμα "Καλλικράτης" (N. 3852/10), όπου η χώρα διαιρείται σε 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, 13 Περιφέρειες & 325 Δήμους.
     

gg mixelakisΣας  καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο. Ο ιστοχώρος στοχεύει στην ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του πολίτη με προϋποθέσεις διαφάνειας και ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία και τη γνώση καθώς επίσης και στην ανάπτυξη μιας αμφίδρομης επικοινωνίας.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (ΦΕΚ 250 τ. Υ.Ο.Δ.Δ./26-5-2017)
Βασίλειος Πολ. Μιχελάκης

pasxa2021

Ενημέρωση

Ανακοινώσεις - Προκηρύξεις

Δελτία Τύπου

Αναρτήσεις της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών

Ύδατα κολύμβησης (ανακοινώσεις)

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν λάβει τα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στις δασικές εκτάσεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τη χρονιά που διανύουμε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δασικές υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Καθώς το ξύλο τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά ως θερμαντικό μέσο τους χειμερινούς μήνες πολλοί είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση, στρεφόμενοι στην παράνομη υλοτομία είτε για ίδια χρήση, είτε για πώληση. Ωστόσο στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία οι δασικές υπηρεσίες και οι διωκτικές αρχές εκτός από τους ντόπιους λαθροϋλοτόμους έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εισαγόμενους …. από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίοι περνάνε τα σύνορα, υλοτομούν και επιστρέφουν στη χώρα τους με την παράνομη ξυλεία. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το τελευταίο περιστατικό στο Ασημοχώρι Κόνιτσας.

Η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων, βρίσκεται σε έξαρση το 2013 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις υπηρεσίες της η Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων . Συγκεκριμένα, στα διοικητικά όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία) από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου υποβλήθηκαν 220 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία-μεταφορά δασικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 2.314,51 τόνοι καυσόξυλα, 57,33 κ.μ. στρογγυλής ξυλείας, 33 οχήματα (14 αυτοκίνητα,9 φορτηγά,6 τρακτέρ, 4 πλατφόρμες,) 30 κοπτικά εργαλεία.

Όταν για ολόκληρο το 2012 είχαμε 440 μηνύσεις για παράνομη υλοτομία-μεταφορά δασικών προϊόντων και είχαν κατασχεθεί συνολικά 2.327,385 τόνοι καυσόξυλα, 59 οχήματα (43 αυτοκίνητα,5 φορτηγά,7 τρακτέρ, 4 πλατφόρμες,) 47 κοπτικά εργαλεία.

Σε επίπεδο Περιφερειών μέχρι τον Ιούλιο στην Ήπειρο είχαν υποβληθεί 95 μηνύσεις και είχαν κατασχεθεί 1898,3 τόνοι καυσόξυλα 57,33 κ.μ. στρογγυλής ξυλείας, 13 οχήματα, 6 κοπτικά εργαλεία.

Αντίστοιχα για το ίδιο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία είχαν υποβληθεί 125 μηνύσεις και είχαν κατασχεθεί 416,21 τόνοι καυσόξυλα, 20 οχήματα, 24 κοπτικά εργαλεία.

   Υπενθυμίζεται πως για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε στη θέσπιση νέων κυρώσεων που ισχύουν από τον περασμένο Μάρτιο και αυστηροποιούν τις ποινές.

   Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης τους ζητά να συνεργάζονται σε ενδεχόμενους ελέγχους και εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες εμπόρους ξυλείας προκειμένου να συνοδεύουν τα φορτία τους με όλα τα απαραίτητα παραστατικά και δικαιολογητικά γιατί οι ποινές για τους κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση παραβάτες είναι αυστηρές.  

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Μ.Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Δ/νση Αλλοδαπών & Μεταν/σης

Γίνεται γνωστό ότι οι πολίτες τρίτων χωρών ή οι πληρεξούσιοι αυτών έχουν τη δυνατότητα να ζητούν ραντεβού για την κατάθεση αίτησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους (άρθρο 19 του ν.4251/2014), σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 1123/19-01-2021 έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δεδομένου ότι κατά το διάστημα του lockdown και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Μετανάστευσης, τα ραντεβού της κατηγορίας αυτής είχαν αναβληθεί, για τον επαναπρογραμματισμό τους οι πολίτες τρίτων χωρών ή οι πληρεξούσιοι αυτών θα επικοινωνούν με τα αρμόδια Τμήματα Αδειών Διαμονής.

Ειδικότερα για το Τμήμα Αδειών Διαμονής Ιωαννίνων θα απευθύνονται στα τηλ. 2651088128 – 26510 88115 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης επικοινωνίας akarali@apdhp-dm.gov.gr.

docΠίνακας Τμημάτων Νομών


πηγή: Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας