Sidebar

19
Τρι, Μαρ

Τελετή ορκωμοσίας είκοσι ενός (21) ατόμων που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα 05/12/2017 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Παρουσία συγγενών και φίλων οι ορκισθέντες από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας, έδωσαν πολιτικό όρκο ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, κατόπιν θετικής κρίσης της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνου Μυρωτή.

Οι ορκισθέντες οι οποίοι διαμένουν στη Δυτική Μακεδονία νόμιμα για επτά συνεχή χρόνια και έχουν ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, υπέβαλαν αρχικά δήλωση πολιτογράφησης στο Δήμο κατοικίας τους, δήλωση η οποία συνόδευε την αίτηση πολιτογράφησής τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και ελέγχων που προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο (Ν. 3838/2010), η εισήγηση των Επιτροπής Πολιτογράφησης διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση της απόφασης του Υπουργού και ακολούθησε η δημοσίευση περίληψης της απόφασης απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η διαδικασία πολιτογράφησης ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία τους ως Έλληνες πολίτες, με τελευταίο στάδιο την εγγραφή τους στα δημοτολόγια των Δήμων κατοικίας τους.

Σημειώνεται ότι αρμόδια για θέματα ιθαγένειας υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τα κατά τόπους Τμήματά της στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες στη Δυτική Μακεδονία.