Sidebar

19
Τρι, Μαρ

Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλων συσκέψεων, κατάθεσης προτάσεων και γόνιμου διαλόγου, ολοκληρώθηκε χθες 22-8-2019 το έργο της Επιτροπής Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, με την απόφαση κατανομής της περιουσίας του καταργούμενου Δήμου και η οποία θα αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μια ομόφωνη απόφαση που προήλθε μετά από ουσιαστική συζήτηση και ανάλυση όλων των επιμέρους παραμέτρων πάνω σε ένα βασικό πυλώνα, την εξέλιξη του θεσμού και την ομαλή διάσπαση του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού με όρους οικονομικής, διοικητικής και κοινωνικής βιωσιμότητας και αυτοτέλειας.

23.9.19 epitropiΜε πνεύμα συλλογικότητας και ευθύνης όλα τα οριζόμενα μέλη της Επιτροπής, με την από 21-5-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών απόφαση, εξέτασαν και ανέλυσαν βήμα-βήμα όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργικότητας των δυο νέων Δήμων Σερβίων και Βελβεντού.

Σημειώνεται ότι στις συνεδριάσεις του Οργάνου συμμετείχαν με απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής και Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη και δυο νέοι Δήμαρχοι Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου και Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου ως άτυπα μέλη με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου, λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου της Επιτροπής αλλά και της αναγκαιότητας ως ειδικοί διάδοχοι να έχουν άμεση ενημέρωση για όλες τις ενέργειες, προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Η κατανομή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού (ενεργητικού και παθητικού) σύμφωνα με την έκθεση απογραφής-αποτίμησης του Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή, ο προσδιορισμός των Δήμων οι οποίοι θα συνεχίσουν κατά λόγο διαδοχής τις εκκρεμείς δίκες καθώς και ο καθορισμός και η απόδοση του ποσού από τα χρηματικά διαθέσιμα του καταργούμενου Δήμου σε κάθε συνιστώμενο Δήμο, περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ειδικότερων οικονομικών θεμάτων που απασχόλησαν την 10η συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 22-8-2019 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και αποτέλεσε το επισφράγισμα της προηγηθείσας στις 20-8-2019 σύσκεψης, κατά την οποία παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα οικονομικά στοιχεία της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή-Ελεγκτή και έγιναν ο ανάλογες προτάσεις κατανομής αυτών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης κατά την τελευταία, ως προς το συγκεκριμένο έργο συνεδρίαση της Επιτροπής, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

«Η σημερινή μας απόφαση σημείωσε, θα αποσταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ προκειμένου να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε ομαλά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019». Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το νόμο υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), όποιες πιθανές ελλείψεις ή παραλείψεις που θα αφορούν στην παρούσα απόφαση και θα συμβάλουν στην πληρότητά της, να επανεξεταστούν και να υποβληθεί συμπληρωματική έκθεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος προτάθηκε από τον κ. Μιχελάκη η πραγματοποίηση νέας συνάντησης μεταξύ 15-20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξεταστούν θέματα λειτουργίας των δύο νέων Δήμων, μετά την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών στα Σέρβια και το Βελβεντό.

Υπενθυμίζουμε ότι στις συνεδριάσεις τις εννεαμελούς Επιτροπής συμμετείχαν : από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοίκησης κ. Χαμπίπης Δημήτριος, η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νομικών Προσώπων Κοζάνης κα. Παφύλη Περιστέρα, από το Γραφείο Συντονιστή η κα. Σταθοπούλου Μαρία και από το Τμήμα Πληροφορικής ο κ. Λούτας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστος και Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος, οι Διευθυντές της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Τσιουκαρδάνης Αθανάσιος και Θεοδωρίδης Εμμανουήλ αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλειος και Παπαδημητρίου Ζήνωνας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαστεργίου Θωμάς, η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Κοσματοπούλου Χάιδω, ο Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής κ. Παπαδημητρίου Χρήστος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κατά περίπτωση.